- Autor: Tesea
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý polotučný průměr | 200 |
Eidam 30% | 150 |
Šunka vepřová standardní | 150 |
Vločky ovesné | 120 |
Pór | 600 |
Máslo čerstvé | 10 |
Dochucovadla:
sůl, muškátový ořech, česnek
Energetická hodnota celkem: 6115 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 142,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1529 kJ
Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 35.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Pórek se nakrájí na 2 cm dlouhé kousky a dá vařit do osolené vody na 2 min. Po scezení se prolije studenou vodou. Trouba se předehřeje na 220 C, sýr strouhá na jemno. Zapékací miska se vytře rozpůleným stroužkem česneku, vymaže máslem a posipe rozemletými ovesnými vločkami. Zbylé vločky se promíchaji se sýrem. Do zapékací misky se naskládá pórek na to vrstva sýru a šunky, další vrstva sýru a zalijese jogurtem smíchaným s vejce a posype muškátovým květem. V troubě se peče 20-25 min do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.