- Autor: Marcelah
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jáhly | 200 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 750 |
Jablka | 250 |
Švestky | 350 |
Med | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Para ořechy | 80 |
Mák | 100 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 11272 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 118,
Sacharidy (g): 345,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 160,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1879 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 19.7, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 26.7, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na sítu spaříme jáhly vařící vodou, prolijeme studenou vodou a v kastrůlku zalijeme 750 ml vody. Vaříme na mírném plamínku asi 20 minut. Potom necháme zchladnout a promícháme s vejci a medem. Polovinu jáhlové kaše rozprostřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, posypeme oloupanými nadrobno nakrájenými jablky, vypeckovanými nakrájenými švestkami a nahrubo nasekanými ořechy, mletým mákem a posypeme skořicí. Zakryjeme druhou polovinou jáhlové kaše a opět poklademe jablky, švestkami, ořechy a posypeme mákem a skořicí. Ve vyhřáté troubě pečeme cca 40 - 45 minut, až povrch zezlátne. Jahelník podáváme horký nebo i vychladlý. Můžeme ozdobit švestkou a lžičkou kysané smetany.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.