- Autor: Tojice
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 25 |
Cibule | 150 |
Houby čerstvé průměr | 600 |
Smetana zakysaná 15% | 180 |
Mouka pšeničná hladká | 70 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, bobkový list, nové koření
Energetická hodnota celkem: 4115 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 686 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 16.2, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme na plátky pokrájené houby, pepř, bobkový list a nové koření, podlijeme a dusíme do měkka, přilijeme vodu, přivedeme k varu a zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smataně a troše vody, dosolíme, provaříme.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.