- Autor: luciedingova
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lučina Žervé krémové | 100 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 200 |
Máslo čerstvé | 25 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Cibule | 100 |
Žampiony | 250 |
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, petrželka, kmín
Energetická hodnota celkem: 7992 kJ
Bílkoviny (g): 155,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 171,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1998 kJ
Bílkoviny (g): 38.8, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 42.8, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
V osolené vodě si dáme vařit těstoviny. Mezitím si dozlatova orestujeme kostky kuřecího masa. Hotové maso zabalíme do alobalu a do výpeku nalijeme olej a orestujeme najemno nasekanou cibulku. Necháme zesklovatět a přidáme plátky očištěných žampionů. Po 5min přidáme máslo a necháme žampiony zezlátnout. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Přidáme maso a prohřejeme. Lučinu si metličkou rozšleháme s mlékem, smícháme se scezenými těstovinami a přidáme nasekanou petrželku. Zdroj: dlabemezdrave.cz
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.