- Autor: ivapol
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 500 |
Mouka pšeničná hrubá | 500 |
Sůl | 10 |
Švestky | 500 |
Vejce celá průměr | 64 |
Energetická hodnota celkem: 10540 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 469,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 91,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1054 kJ
Bílkoviny (g): 8.4, Tuky (g): 2.9, Sacharidy (g): 46.9, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 9.1, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Do vařícího osoleného mléka nasypeme hrubouý mouku, uvaříme hustou kaši. Necháme trochu zchladnout a pak přidáme vejce a za stálého míchání tolik mouky, až těsto přestane lepit. Rizválíme, nakrájíme kousky, do kterých balíme švestky. Vaříme cca 9 minut. Na talíři osladíme, přidáme tvaroh a omastíme máslem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.