- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Máslo čerstvé | 30 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 25 |
Mouka špaldová celozrnná | 75 |
Mouka pšeničná bílá | 75 |
Dochucovadla:
Špetka soli
Energetická hodnota celkem: 4401 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 550 kJ
Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z mléka, vajec, cukru, tuku a mouky metličkou vytvoříme těsto, necháme 30 minut odpočinout. Potom rozehřeje vaflovač a upečeme 8 kousků, vaflí které dozdobíme tvarohem, banánem nebo jakýmkoliv jiným ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.