- Autor: meretka
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 300 |
Vejce celá průměr | 55 |
Tatarská omáčka light (Hellmann´s) | 15 |
Dochucovadla:
15gr tatarská omáčka - možno nahradit 2-3 lžícemi kysané smetany
Energetická hodnota celkem: 1146 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 573 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
300 gr uvařené červené řepy, 1 vejce uvařené natvrdo,15 gr tatarská omáčka hellmans light (kousky vařeného/pečeného kuřecího masa, uzeného tofu, apod.) Suroviny smícháme v míse a podáváme. Uvařenou měkkou červenou řepu a vajíčko uvařené natvrdo protlačíme přes kolečko - kráječ na bramborový salát do mísy, přidáme malé množství tatarské omáčky hellmans light, dle chuti každého individuálně dosolíme, dopepříme a můžeme ihned konzumovat. Je to moje oblíbená základní verze, kterou zpestřuji kousky vařeného kuřecího masa,kousky uzeného tofu, apod. Rychlé a dobré!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.