- Autor: Betty13
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Směs sýrů Linessa | 20 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Vejce celá průměr | 155 |
Cibule | 100 |
Máslo čerstvé | 14 |
Šunka od kosti | 115 |
Mražená zelenina - mrkev, hrášek a kukuřice (VitaStar) | 185 |
Květák | 990 |
Dochucovadla:
sůl, pepř nebo směs koření bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 4143 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 88,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1036 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 5, Cukry (g): 13.5, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Uvaříme květák v osolené vodě, scedíme a pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme mraženou zeleninu (propláchnutou v teplé vodě). Na pánvi zpěníme cibulku na másle, přidáme na kousky nakrájenou šunku, krátce restujeme. Orestovanou cibuli se šunkou přidáme k zelenině, promícháme, okořeníme a přilijeme rozmíchaná vajíčka v mléce. Vše vlijeme do zaképací misky, kterou jsme si předem vymazali (možno i vysypat strouhánkou), a posypene sýrem. Dáme péct na střední teplotu cca 1 hodinu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.