TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Květákový nákyp

Zpět
  • Autor: Betty13
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř nebo směs koření bylinky dle chuti

Energetická hodnota celkem: 4143 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 88, SAFA (g): 20, Cukry (g): 54, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1036 kJ

Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 5, Cukry (g): 13.5, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Uvaříme květák v osolené vodě, scedíme a pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme mraženou zeleninu (propláchnutou v teplé vodě). Na pánvi zpěníme cibulku na másle, přidáme na kousky nakrájenou šunku, krátce restujeme. Orestovanou cibuli se šunkou přidáme k zelenině, promícháme, okořeníme a přilijeme rozmíchaná vajíčka v mléce. Vše vlijeme do zaképací misky, kterou jsme si předem vymazali (možno i vysypat strouhánkou), a posypene sýrem. Dáme péct na střední teplotu cca 1 hodinu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři