- Autor: vanouskaja
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Destiláty, lihoviny 40 % alkoholu (vodka, slivovice, whisky) | 50 |
Sójová omáčka | 78 |
Smetana na vaření 12% | 400 |
Mouka pšeničná hladká | 39 |
Vepřová kotleta | 1290 |
Energetická hodnota celkem: 14165 kJ
Bílkoviny (g): 276,
Tuky (g): 197,
Sacharidy (g): 108,
SAFA (g): 93,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1771 kJ
Bílkoviny (g): 34.5, Tuky (g): 24.6, Sacharidy (g): 13.5, SAFA (g): 11.6, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kotlety naklepeme rukou a okraje nařízneme, aby se nezkroutily. Osolíme a obalíme v mouce. Opečeme na oleji na pánvi. Pak dáme do nádoby vhodné do trouby k zapékání. Šlehačku smícháme se 6 lžícemi rumu, 6 lžícemi sójové omáčky a nalijeme na kotlety. Zapečeme v troubě asi 20 min. Podáváme s brambory a vypečenou omáčkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.