- Autor: Sarka1958
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 150 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Vejce celá průměr | 165 |
Smetana Pilos 10% | 300 |
Švestky | 1400 |
Rama classic | 160 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 160 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 120 |
Mouka pšeničná hrubá | 320 |
Dochucovadla:
Vanilka,skořice mletá
Energetická hodnota celkem: 23952 kJ
Bílkoviny (g): 113,
Tuky (g): 150,
Sacharidy (g): 971,
SAFA (g): 57,
Cukry (g): 462,
Vláknina (g): 58,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1497 kJ
Bílkoviny (g): 7.1, Tuky (g): 9.4, Sacharidy (g): 60.7, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 28.9, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Špaldovou a polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva,přidáme smetanu se třemi vajíčky a cukrem - stačí promíchat. Nalejeme do plechu s pečícím papírem. Poklademe hustě švestkami(krájím na čtvrtky a stavím jednu vedle druhé). Drobenku připravíme ze 160g ramy,160g moučk.cukru a 320g hrubé mouky+mletá vanilka a skořice. Pečeme pomalu na 150°C asi 50 minut
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.