- Autor: LidaZ
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí roštěná | 400 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Cibule | 100 |
Rajčata | 200 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Dochucovadla:
mletá paprika, sůl a mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 5690 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 96,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1423 kJ
Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Nakrájená cibulka se nechá zpěnit, na ní se nasype paprika a opeče naklepané maso. Vše se pdlije horkou vodou a nechá dusit. K téměř měkkému masu přidáme rozkrájená rajčata a dodusíme. Maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme. Podáváme s knedlíky či těstovinami, ale je to dobré i s rýží. Pro dietnější jídlo je možno vynechat smetanu. (Za těch 60 minut se to normálně nestihne, to jsem střelila od boku, to jde jedině, když se maso dusí v papiňáku.)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.