- Autor: Toraneko
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kunín Jogurt beskydský bílý | 1000 |
Sůl | 5 |
Olej olivový | 35 |
Dochucovadla:
šťáva a jemně strouhaná kůra z 0,5 citronu, 3 lžičky sušené máty, 1 lžička čerstvého sekaného tymiánu nebo bylinky podle chuti
Energetická hodnota celkem: 3899 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 67,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 40,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 195 kJ
Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 1.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jogurt promíchejte se solí, olejem a citronovou šťávou, přidejte citronou kůru, rozemnutou mátu a tymián (popřípadě jiné bylinky podle chuti). Vše vymíchejte a najijte do cedníku s plátnem, které svážeme do uzlíku, pod nimi provlékneme vařečku a necháme vykapat v chladné místnosti minimálně do druhého dne (podle požadované hustoty). Pak už záleží jen na vaši chuti, můžete z hmoty udělat kuličky a ty naložit do sklenice s bylinkami, zalít olejem a nechát pár dní uležet. Nebo je možné ji dát do mističky a mazat na chléb jen tak...Je to mňamka :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.