- Autor: Betty13
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka schwarzwaldská | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 375 |
Vejce celá průměr | 110 |
Droždí | 21 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 230 |
Máslo čerstvé | 75 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Eidam 30% | 100 |
Smetana zakysaná 15% | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín an posyp
Energetická hodnota celkem: 14430 kJ
Bílkoviny (g): 143,
Tuky (g): 178,
Sacharidy (g): 310,
SAFA (g): 109,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 3608 kJ
Bílkoviny (g): 35.8, Tuky (g): 44.5, Sacharidy (g): 77.5, SAFA (g): 27.3, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme máslo, mléko (nesmí se vařit). Do mísy dáme mouku, rozdrobné droždí, špetku cukru a soli a vše promícháme. Přidáme ohřáté máslo s mlékem a 1vejce. Důkladně promícháme a necháme vykynout cca 20 minu. Šunku nakrájíme na kosičky, přidáme nesrouhaný sýr a zakysanou smeanu, osolíme a opepříme. vykynuté těsto rozválíme do obdelníku a potřeme náplní (3 cm od kraje), zatočíme v roládu, rozřízneme podélně a obě půlky do sebe zamotáme jako cop. Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme kmínem. necháme ještě jynout cca 15 minut a dáme péct do trouby na 170°C. Po upečení necháme vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.