- Autor: Beillis
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 1000 |
Perla s máslovou příchutí | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Křen | 250 |
Smetana zakysaná 12% | 200 |
Energetická hodnota celkem: 4710 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 120,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 785 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
1/4 mléka odlijeme do hrníčku. 3/4 mléka svaříme, přidáme sůl, máslo a jemě postrouhaný křen. Pozor, aby se nám mléko nepřipalovalo. Do odloženého mléka rozkvedláme mouku. Přidáme do omáčky a vše ještě asi 10 minut za stálého míchání povaříme. Jakmile omáčka vychladne přidáme zakysanou smetanu. Pokud bychom přidali zakysanou smetanu do horké omáčky, srazila by se. Po ochucení můžeme omáčku dle libosti ohřívat.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.