- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 15% | 200 |
Bryndza 50% | 200 |
Slanina anglická | 150 |
Brambory (syrové) | 900 |
Mouka pšeničná polohrubá | 400 |
Dochucovadla:
sol
Energetická hodnota celkem: 15040 kJ
Bílkoviny (g): 130,
Tuky (g): 133,
Sacharidy (g): 474,
SAFA (g): 76,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 47,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 2149 kJ
Bílkoviny (g): 18.6, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 67.7, SAFA (g): 10.9, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 0.9
Postup přípravy
Surové zemiaky nastrúhame na drásadle, zlejeme vodu a pridáme múku. Zamiešame a vytvoríme hutnejšie cesto, ktoré necháme pol hodiny stať. Medzitým dáme variť osolenú vodu. Keď začne vrieť, odkrajujeme do nej halušky z kuchyňskej dosky. Povaríme kým nevyplávajú na hladinu a zozbierame. Uvarené halušky zmiešame s bryndzou, smotanou a vyškvarenou slaninkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.