TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Liptovské halušky s bryndzou

Zpět
  • Autor: Elulenka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 7.00

Ingredience

Dochucovadla:

sol

Energetická hodnota celkem: 15040 kJ

Bílkoviny (g): 130, Tuky (g): 133, Sacharidy (g): 474, SAFA (g): 76, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 47, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 2149 kJ

Bílkoviny (g): 18.6, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 67.7, SAFA (g): 10.9, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 0.9

Postup přípravy

Surové zemiaky nastrúhame na drásadle, zlejeme vodu a pridáme múku. Zamiešame a vytvoríme hutnejšie cesto, ktoré necháme pol hodiny stať. Medzitým dáme variť osolenú vodu. Keď začne vrieť, odkrajujeme do nej halušky z kuchyňskej dosky. Povaríme kým nevyplávajú na hladinu a zozbierame. Uvarené halušky zmiešame s bryndzou, smotanou a vyškvarenou slaninkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři