- Autor: Akeity
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Okurka salátová | 150 |
| Smetana na vaření 10% | 20 |
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
| Mouka pšeničná hladká | 5 |
| Brambory zimní | 120 |
| Cibule | 15 |
| Olej olivový | 3 |
| Játra kuřecí | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1508 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme játra, osmahneme, poprášíme mletou paprikou, okmínujeme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Měkká játra poprášíme hladkou moukou, mírně podlijeme vodou a za občasného míchání necháme provařit. Hotový pokrm osolíme a zjemníme smetanou. Podáváme s bramborovou kaší (brambora + mléko)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






