- Autor: vlastik.yaris
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 65 |
Mouka pšeničná celozrnná | 50 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 140 |
Kypřící prášek do pečiva | 6 |
Lando light 25% | 25 |
Energetická hodnota celkem: 2525 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 631 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. Žloutky dejte do mísy, bílky do šlehače. Ke žloutkům přidejte kypřicí prášek s mlékem a vše prošlehejte metlou. Pak přisypte mouku a umíchejte pěkné těsto. Ušlehejte bílky se špetkou soli na tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. . 2 Rozpalte nepřilnavou pánev se lžící másla a naběračkou vlijte do pánve těsto. Můžete tvořit malé či velké lívance, záleží na náladě. Opékejte dozlatova z obou stran. . 3 Na talíř naskládejte lívance po pěti kusech a přelijte je zlatým nebo javorovým sirupem. Navrch dejte lžící dva nočky hustého, nejlépe řeckého jogurtu a na něj pak lžíci borůvkového džemu. Zasypte porci nasekanými lístky máty a podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.