- Autor: barban
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hera | 250 |
Mouka žitná celozrnná | 400 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 150 |
Vejce celá průměr | 150 |
Jablka | 1000 |
Vlašské ořechy | 20 |
Energetická hodnota celkem: 18760 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 211,
Sacharidy (g): 564,
SAFA (g): 94,
Cukry (g): 259,
Vláknina (g): 81,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 938 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 28.2, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
heru, mouku, cukr a 3 žloutky smícháme dohromady (1/3 těsta dáme do mrazáku), zbytek vyválíme na plech, na to nastrouháme jablka, ořechy, dáme pěnu z bílku, nastrouháme zbylé těsto a pečeme ve vyhřáté trobě na 170°C asi 20 minut
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.