- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 100 |
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Hera | 320 |
Žloutek | 40 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 480 |
Tvaroh odtučněný průměr | 500 |
Jablka | 800 |
Solamyl bramborový škrob | 8 |
Dochucovadla:
KPP, skořice
Energetická hodnota celkem: 28198 kJ
Bílkoviny (g): 127,
Tuky (g): 259,
Sacharidy (g): 969,
SAFA (g): 121,
Cukry (g): 569,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 940 kJ
Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 32.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na těsto si smícháme: 500 g mouky, 2 žloutky, 320 g Hery, 240 g cukru a špetku kypřícího prášku do pečiva. Vypracované těsto si rozdělíme přibližně na poloviny. Menší část zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme do mrazáku, větší rozprostřeme na plech velikosti asi 30 x 40 cm, který jsme si vyložili pečícím papírem. Nyní si připravíme tvarohovou náplň. Na ni smícháme 500 g tvarohu s 2 vejci a cukrem (2 vanilkové cukry a 6 lžic krystalu). Vylijeme na těsto a rozetřeme. Oloupeme jablka a nastrouháme je na hrubém struhadle, mělo by jich být asi 800 g. Přidáme 6 lžic cukru, 2 lžičky bramborového škrobu a trochu skořice a zamícháme. Rozprostřeme na tvarohovou náplň. Vytáhneme zbytek těsta z mrazáku a nastrouháme nahrubo na koláč. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 40 minut. Tip na závěr: Pokud máme, můžeme do jablečné náplně přidat rozinky nebo vlašské ořechy nasekané nahrubo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.