- Autor: paulline
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 780 |
Brambory vařené | 980 |
Niva 50% | 238 |
Smetana ke šlehání 33% | 250 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 3 |
Cibule | 120 |
Energetická hodnota celkem: 13780 kJ
Bílkoviny (g): 253,
Tuky (g): 160,
Sacharidy (g): 198,
SAFA (g): 105,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 2756 kJ
Bílkoviny (g): 50.6, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 39.6, SAFA (g): 21, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Brambory oloupat, nakrájet na kolečka a dát do vymazané zapékací mísy a osolit. Kuřecí řízky rozpůlit nebo udělat menší kousky, lehce naklepat. Dáme na ně nadrobno nakrájenou cibulku a nivu a zamotáme do ruličky. Zbytek cibule a nivy - pospeme jimi brambory v pekáčku. Zalijeme šlehačkou a pečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.