TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Žitné rohlíky

Zpět
  • Autor: Martina M.
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 9.00

Ingredience

Dochucovadla:

na posyp lněné semínko - lžíce, slunečnicové semínko- lžíce, drcený kmín do těsta - lžička

Energetická hodnota celkem: 4481 kJ

Bílkoviny (g): 47, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 185, SAFA (g): 4, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 38, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 498 kJ

Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 20.6, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

- do mísy rozdrobte droždí, smíchejte s cukrem a nechte pár minut stát, než se droždí rozpustí na kaši - pak do mísy k droždí přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto - hotové těsto na pomoučené desce rozválejte do kruhu, rádýlkem nebo ostrým nožem rozkrájejte na 8 trojúhelníků (mě vyšlo 9 - každý díl má zhruba 60g) - od širšího konce zabalte směrem ke špičce "základ" rohlíku trochu přimáčkněte k sobě, aby lépe držel - hotový rohlík buď ponechte rovný nebo zahněte do podkovy - naskládejte na pečící papír na plechu, zakryjte utěrkou a nechte 45 - 60 minut kynout - troubu předehřejte na 170 stupňů - vykynuté pomašlujte mlékem, posypte kmínem a hrubou solí ( já sypu semínky -kmín nám nejede) - pečte na 170 st asi 25-30 minut - do barvy, během pečení 2x potřete mlékem Recept jsem našla na stránkách : http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2013/10/kruchovky-zitne-rohliky.html

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři