- Autor: HankaCh
- Uživatelský recept
- Porce: 28.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 1000 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 50 |
Med | 150 |
Žloutek | 20 |
Bílek | 70 |
Máslo čerstvé | 60 |
Brambory vařené | 250 |
Mouka pšeničná celozrnná | 250 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 30 |
Dochucovadla:
do těsta skořice, citronová kůra, vanilka
Energetická hodnota celkem: 12037 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 520,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 282,
Vláknina (g): 55,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 430 kJ
Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 18.6, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Našleháme med s máslem a žloutkem, postupně zašleháme na jemno nastrouhané brambory, celozrnnou hrubou mouku s práškem do pečiva, 2-3 lžíce mléka a lehce vmícháme sníh ze 2 bílků. koláčovou formu nebo malý pekáček vyložíme pečícím papírem, posypeme třtinovým cuktem a poklademe osminkami jablek těsně vedle sebe, na to navrstvíme těsto a zarovnáme, pečeme při cca 160-170 st. asi 40 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.