- Autor: ya.nic
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná bílá | 500 |
Voda čistá | 400 |
Droždí | 21 |
Sůl | 5 |
Olej olivový | 50 |
Energetická hodnota celkem: 8991 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 358,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2248 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 89.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.