- Autor: Tintina
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 160 |
Rama Olivio | 50 |
Jablka | 220 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 40 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 4892 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 180,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 78,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1223 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 19.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ovesné vločky zalijeme vodou a necháme nasáknout. V pánvi přepustíme 30 g másla a opečeme na něm jablka nakrájená na kostičky, přidáme oříšky, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, vmícháme vločky, mléko, provaříme 5−7 minut a dochutíme skořicí. Na talíři kaši poklademe tenkými plátky másla.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.