- Autor: lenchov
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 500 |
Těsto listové | 180 |
Máslo čerstvé | 65 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 60 |
Žloutek | 20 |
Dochucovadla:
skořice, citrónová šťáva
Energetická hodnota celkem: 7313 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 102,
Sacharidy (g): 191,
SAFA (g): 62,
Cukry (g): 132,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1219 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 31.8, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Očistíme přibližně 4 větší jablka a nakrájíme na měsíčky, pokapeme je šťávou z citrónu. Na pánvi rozpustíme máslo a jablka postupně smažíme z obou stran do hněda, ke konci smažení posypeme cukrem, aby zkaramelizoval. Naskládáme osmažená jablka do formy (třeba dortové, není třeba mazat tukem), posypeme skořicí,zakryjeme listovým těstem a potřeme žloutkem. Pečeme pomalu do zhnědnutí těsta.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.