- Autor: yanek
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 60 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 60 |
Vejce celá průměr | 200 |
Kypřící prášek do pečiva | 4 |
Jablka | 300 |
Ovesné vločky jemné s vlákninou (Emco) | 60 |
Dochucovadla:
skořice, badyán - drcený
Energetická hodnota celkem: 8383 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 125,
Sacharidy (g): 178,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 101,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 838 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
4 vejce, 60 g cukru, 100 ml oleje, 60 g hladké mouky, 20 g ovesných vloček, voda 50 ml, sůl, prášek do pečiva 4 g, 300 g jablek - na kousky nakrájené. Vajce rozdělíme na bílky a žloutky a ušleháme z bílků sníh, žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva, ovesné vločky, rozinky, jablka pak smícháme jemně se sněhem z bílků.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.