- Autor: Gogosek
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 100 |
Špenát krájený mražený | 60 |
Cibule | 30 |
Kukuřice sterilovaná zlatá bez přidaného cukru (Bonduelle) | 40 |
Rýže natural (v suchém stavu) | 90 |
Mrkev | 40 |
Česnek | 5 |
Olej olivový | 7 |
Dochucovadla:
Kurkuma, sůl, pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 2316 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 80,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1158 kJ
Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rýži si uvaříme podle návodu. Potom si na pánvičce zpěníme na oleji cibulku, přidáme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Když je maso pořádně opečené, přidáme nakrájený špenát, kukuřici a na kolečka nakrájenou mrkev. Když zelenina změkne, směs dochutíme česnekem, kurkumou, solí, pepřem a tymiánem. Nakonec vmícháme rýži a důkladně promícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.