- Autor: kocfekat
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 60 |
Mouka žitná celozrnná | 30 |
Vločky ovesné | 90 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 18 |
Jablka | 500 |
Energetická hodnota celkem: 5134 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 162,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1284 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 40.5, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do střední zapékací misky nakrájíme na malé kousky jablka, posypeme cukrem a skořicí a promícháme. Do misky dáme máslo na kousky, mouku, cukr a ovesné vločky a hněteme a hněteme dokud nám nevznikne drobenka. Tou posypeme jablka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25-30min. na 200°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.