- Autor: Sperlingova
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Vejce celá průměr | 110 |
Máslo čerstvé | 50 |
Mléko kefírové nízkotučné | 200 |
Gouda 48% | 90 |
Klobása papriková | 150 |
Dochucovadla:
pepř sůl
Energetická hodnota celkem: 9066 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 111,
Sacharidy (g): 197,
SAFA (g): 64,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 756 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 16.4, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
V míse prošlehejte 250 g hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, 2 vejce, 50 g rozpuštěného másla, 200 ml podmáslí, sůl a pepř. Pak zapracujte 80 g nahrubo strouhaného ementálu, 150 g choriza pokrájeného na kostičky, sekanou nať ze 2 jarních cibulek a dejte do vysypaných a vymazaných formiček na muffiny. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.