- Autor: kocfekat
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 200 |
Máslo čerstvé | 30 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 250 |
Hrášek sterilovaný průměr | 130 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Eidam 30% | 50 |
Energetická hodnota celkem: 7567 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 205,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1892 kJ
Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 51.3, SAFA (g): 8.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Jako první jsem dala vařit fleky do osolené vody, mezitím jsem si nakrájela domácí šunku na kousky a orestovala ji na trošce másla. Pak jsem přihodila fleky, hrášek, osolila, opepřila a dobře zamíchala. Dále jsem si vymazala formu máslem, přehodila fleky do ní, na vršek nastrouhala trochu sýra a zalila vejcem rozmíchaným v mléce. Fleky jsem zapékala na 180°C asi 30minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.