- Autor: Tesea
- Doba přípravy (min.): 100
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 120 |
Vepřové mleté průměr | 200 |
Cibule | 90 |
Česnek | 20 |
Rajčata | 160 |
Olej olivový | 20 |
Parmezán 25% | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3757 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 67,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1879 kJ
Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 33.5, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 16, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Rajčata se spaří. Omytý lilek se rozpůlí, vydlabe posolí a nechá odležet. Cibule a česnek se nakrájí. Na olivovovém oleji se usmaží cibule do sklovata a přídá se česnek a opeče se. Lilek se opláchne a vytře. Pánev se očistí a na novém oleji se osmaží lilek. Rajčata se nakrájí na kostičky. Cibule a česnek se smíchají s mletým masem solí a pepřem a dají se smažit na pánev. Později se přidá rajče. Smaží se dokud se mleté maso nerozdrobí. Z liku se vytáhne přebytečný olej. Naplní se směsí dá se péct 20 min na 200 stupňů. 5 min. před dopečením se přidá sýr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.