- Autor: Aurinath
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 60 |
Hotová jíška (v suchém stavu) | 15 |
Žampiony | 300 |
Vepřová panenka libová | 800 |
Masox (hotový výrobek) | 60 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Dochucovadla:
pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 5307 kJ
Bílkoviny (g): 168,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 22,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1327 kJ
Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Panenku posypeme pepřem z obou stran a necháme chvíli odležet. V pánvičce rozpálíme olej, přidáme cibuli na kostičky a smažíme dorůžova. Přidáme na kostičky pokrájené a důkladně omyté žampiony, podlijeme vodou a dusíme cca 10 minut do změknutí.Přidáme rozdrobený masox podle chuti, zahustíme jíškou a stáhneme z plotny. Na rozpálenou teflonovou pánev dáme panenku a opékáme dokud nemá křupavou krustu(nejdříve rychle, aby se zatáhla a nebyla suchá a poté 2 minuty na mírném plameni. Nandáme na talíř, osolíme, přidáme omáčku a kdo chce dá si přílohu, jakou uzná za vhodnou (brambory, hranolky, krokety apod.). Příloha není nutná.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.