- Autor: Martina M.
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 180 |
Mouka špaldová celozrnná | 350 |
Droždí | 10 |
Slunečnicová semínka | 15 |
Dochucovadla:
sůl 1 lžička
Energetická hodnota celkem: 6007 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 266,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 300 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 0.7, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Připravíme si kvásek z droždí, tří lžic vody a dvou lžic mouky. Poté vše smícháme a zaděláme těsto, necháme 40 minut kynout. Pak těsto propracujeme, dáme do formy a znovu necháme kynout asi 40 minut. Pečeme 15 minut na 220 stupňů a dalších 30 minut na 180 stupňů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.