- Autor: otylie
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 34 |
Houska vícezrnná | 57 |
Dýně | 406 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Kuře bez kůže průměr | 588 |
Česnek | 42 |
Vejce celá průměr | 55 |
Energetická hodnota celkem: 6738 kJ
Bílkoviny (g): 146,
Tuky (g): 84,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1685 kJ
Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 12, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
omyté a osušené stehenní kuřecí řízky nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete. Do smetany přidejte vejce, prolisovaný česnek, muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Vše promíchejte. Nakrájejte housku na kostičky, přelijte rozpuštěným máslem, přidejte na malé kousky nakrájenou dýni, osolte, opepřete a smíchejte spolu se smetanou. Do vymaštěného kastrolu vložte kousky kuřete a pokryjte směsí s dýní. Pečte v troubě na 180 st, cca 1 hod a 20 minut. Pokud je dýně starší - povařte ji ve vodě do mírného změknutí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.