- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 12
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 600 |
Lněné semínko drcené | 50 |
Špaldová mouka | 350 |
Mouka žitná celozrnná Bio Harmonie | 200 |
Dochucovadla:
sul, kmin dle chuti
Energetická hodnota celkem: 8802 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 395,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 440 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
zitny kvasek: (zaklad kvasek z predchoziho peceni) pridame prvnich 100 g mouky a vlaznou vodu, nechame pracovat cca 3-4 h zopakujeme lnene seminko umeleme, smichame se spaldovou moukou, soli, kminem, podle potreby pridame vodu dobre prohneteme, nechame kynout cca 2 h (i vice) prohnete a nechame kynout dalsi 2 h nahrejeme troubu na 200, prohneteme testo, udelame sisku, potreme vodou a peceme dokud kurka nezvoni cca 1 h. Do trouby vlozime hrnek s vodou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.