- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.6 |
Mouka pšeničná hladká | 8 |
Česnek | 1 |
Rajský protlak | 8 |
Cibule | 25 |
Jelení průměr (syrové) | 140 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, paprika mletá, pepř mletý, majoránka
Energetická hodnota celkem: 1235 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté maso nakrájíme na kousky asi po 25 g, cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na polovině dávky tuku dorůžova, přidáme papriku, krátce osmahneme, zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme rajčatový protlak, vložíme maso a dusíme za občasného promíchání. Když je maso částečně měkké, přidáme rozdrcenou majoránku, pepř a rozetřený česnek a dodusíme téměř doměkka. Potom maso vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a prosáté mouky, rozšleháme, podle potřeby dolijeme vodu a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a přecedíme na maso a znovu krátce podusíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.