- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, pepř celý, bobkový list, nové koření
Energetická hodnota celkem: 1727 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 19,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnutý a odblaněný hřbet zadní běhy protkneme slaninou a osolíme. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na plátky mírně osmažíme na části tuku, zastříkneme octem a vodou, přidáme koření, pečlivě omytý a na plátky nakrájený citron a uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme připravené maso a dusíme doměkka. Udušené maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky, pečlivě rozšleháme, podle potřeby rozředíme vodou a vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Asi v polovině varu do omáčky přidáme hořčici a omáčku zjemníme mlékem a smetanou. Před ukončením varu přidáme víno, omáčku podle potřeby přisolíme a přichutíme cukrem, dovaříme a procedíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.