- Autor: FuksovaS
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 80 |
Máslo čerstvé | 16 |
Česnek | 6 |
Špenát | 260 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Chléb toastový bílý průměr | 20 |
Vejce celá průměr | 110 |
Bujón Natur (hotový výrobek) | 28 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3025 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1513 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 24.5, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 14.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Cibuli pokrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme cibulku, mícháme. Přidáme opláchnutý špenát, přikrijeme pokličkou a necháme chvíli spařit. Po pěti minutách odklopíme, přidáme smetanu, sůl, pepř, hovězí bujon a necháme chvíli vařit. Tyčovým mixérem rozmixujeme, krátce necháme povařit a servírujeme s opečeným toustem a natvrdo uvařeným vajíčkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.