- Autor: Marie Musilová
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřové mleté průměr | 500 |
Cibule | 100 |
Česnek | 20 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 600 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Máslo čerstvé | 50 |
lazaně | 120 |
Olej olivový | 40 |
Eidam 30% | 120 |
Dochucovadla:
pepř mletý, oregáno, tymián, sůl, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 13860 kJ
Bílkoviny (g): 161,
Tuky (g): 218,
Sacharidy (g): 163,
SAFA (g): 115,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2772 kJ
Bílkoviny (g): 32.2, Tuky (g): 43.6, Sacharidy (g): 32.6, SAFA (g): 23, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
cibule, česnek, nakrájíme dáme na olej, zesklovatět, přidáme maso, necháme dusit. připravýme bešamel,máslo, mouka mléko,zpřidáme 2/3 sýra a necháme rozpustit, do zapekací misky dáme bešamel, lazaně,maso a sřtídáme. vrchní vrstva bešamel, posypeme zbytkem sýra a dáme na 30minut pési přklopené, odklopíme a dopečeme do zlatova 5-10 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.