- Autor: otylie
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 250 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 400 |
Jablka | 127 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Dochucovadla:
skořice, vanilk. cukr light
Energetická hodnota celkem: 5336 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 194,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 667 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 5.4, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
2 hrnky ovesných vloček přelejeme 1/2 hrnkem vody. Přidáme 2 jogurty a 2 lžičky medu. Vše promícháme. Nakrájíme jedno větší jablko a promícháme ho se skořicí event. trochou vanilk. cukru. Na plech dáme pečící papír a na něj uděláme 2 šišky tak, že navrstvíme hmotu z vloček a jogurtu, poklademe jablky a potom opět nahoru dáme hmotu tak, aby jablka nevykukovala. Pečeme v předehřáté troubě při 200 st.C po dobu 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.