- Autor: komina
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 20% | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 54 |
Olej olivový | 20 |
Cibule | 118 |
Houby čerstvé průměr | 460 |
Vepřová plec | 340 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 4 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6302 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 95,
Sacharidy (g): 75,
SAFA (g): 51,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1050 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 15.8, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na (20ml) oleje orestuji vepřové plecko (340 g), které pak osolím a opepřím. Maso vyjmeme a na zbylém tuku osmahneme jednu 118g cibuli, pak přidám 460 g mražených hub, přidám houbový bujon (4g), podliji vodou, vložím orestované maso a dusím asi 40minut. Pak zahustím jíškou voda + 54g hladké mouky a dám zakysanou msetanu 20% 150g.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.