- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Máslo | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 4 |
Citrony | 25 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Treska (syrová) | 160 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1251 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 5,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Rybu zbavenou kostí, očištěnou a opláchnutou nakrájíme na porce, kolmo přes hřbet ji nařízneme, do zářezů vložíme plátky pečlivě omytého citronu, tresku osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pánve s dávkou tuku a v troubě rychleji pečeme. Při pečení přeléváme výpekem. Před vyjmutím z trouby přidáme dávku másla, dopečenou rybu přelijeme výpekem s máslem a ihned expedujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.