- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 220 |
Olej řepkový | 16 |
Cibule | 120 |
Pažitka | 50 |
Houby čerstvé průměr | 500 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, pažitka
Energetická hodnota celkem: 6846 kJ
Bílkoviny (g): 124,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 180,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1712 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, omyté a očištěné houby nakrájíme na dílky. Na rozehřátém oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso, opečeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme. Asi po 15 minutách přidáme houby. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě „na skus“. Při podávání ozdobíme sekanou pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.