- Autor: sardinka
- Doba přípravy (min.): 10
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Balkánský sýr 30 % průměr | 250 |
Okurka salátová | 300 |
Rajčata | 300 |
Paprika červená | 200 |
Oleje (všechny druhy) | 50 |
Dochucovadla:
Olivový olej, sůl, pepř aj.
Energetická hodnota celkem: 4970 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 97,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1243 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 24.3, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Okurku důkladně omyjeme a nakrájíme na malé kousky, předtím můžeme i oloupat. Rajčata a papriku rovněž omyjeme a nakrájíme. Vše v míse smícháme. Polovinu balkánského sýru rovněž nakrájíme na malé kousky a přidáme do mísy. Poté přidáme koření podle chuti (nebo třeba koření v sáčku na saláty)- pepř, sůl, cibule aj. Přidáme olivový olej a vše promícháme. Nakonec nakrájíme zbytek balkánského sýra na drobno a posypeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.