- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Rajčata sušená v oleji | 100 |
Olej olivový | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sušená bazalka
Energetická hodnota celkem: 3812 kJ
Bílkoviny (g): 119,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 9,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 953 kJ
Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 2.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Sušená rajčata pokrájejte na drobné kousky, přidejte sušenou bazalku a kapku oleje, ve kterém byla rajčata naložená. Dobře promíchejte. Kuřecí prsa nařežte z boku tak, aby vznikla kapsa. Naplňte rajčatovou směsí a uzavřete párátkem. Naplněná prsa osolte a opeřete z obou stran. Takto připravená prsa pomalu opékejte z obou stran na velké pánvi pod pokličkou, až jsou zlatohnědá.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.