- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zázvor | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Citronová šťáva | 20 |
Kokosové mléko | 200 |
Smetana zakysaná 15% | 400 |
Kokos strouhaný | 15 |
Česnek | 10 |
Cibule | 120 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 750 |
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, koření garam masala
Energetická hodnota celkem: 11666 kJ
Bílkoviny (g): 156,
Tuky (g): 140,
Sacharidy (g): 220,
SAFA (g): 59,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 2333 kJ
Bílkoviny (g): 31.2, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 11.8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 1.6
Postup přípravy
Den předem si připravíme základ pro omáčku: smícháme zakysanou smetanu s kokosem, citronovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, lžící oleje a kořením(2 lžičky garam masala, půl lžičky pepře, osolíme). Kuřecí prsa osolíme, nakrájíme na malé kousky a naložíme do marinády (olej, zázvor sušený mletý, bazalka, tymián, sojovka, hlt rumu). Na oleji orestujeme cibuli s česnekem, až zesklovatí. Přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme omáčku a vaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme kokosové mléko a ještě asi 5 minut vaříme. Podáváme s rýží a třeba s listovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.