- Autor: Orlice
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 250 |
Celer řapíkatý | 250 |
Mrkev | 100 |
Papričky chilli | 20 |
Žampiony | 100 |
Štíhlé nudle | 30 |
Dochucovadla:
Pepř a sůl
Energetická hodnota celkem: 1671 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 418 kJ
Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 6.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Do 1,25 l osolené horké vody dáme vařit na 30 minut 250 g kuřecích prsíček bez kůže, 4 oloupané žampiony, přidáme 1 mrkev, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 cm oloupaného zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 menší cibuli. Scedíme, maso pokrájíme na nudličky, žampiony na plátky, mrkev na kostičky, přidáme do vývaru společně s 3 na nudličky nakrájenými čerstvými řapíkatými celery, na drobné kostičky nakrájenou chilli papričkou, nasekanou petrželkou, celerovou natí.a zvlášť uvařímými nudlemi /mohou být čínské, rýžové nebo i naše/.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.