- Autor: komina
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí mleté | 500 |
Houska bílá | 44 |
Olej olivový | 10 |
Česnek | 14 |
Bílek | 35 |
Leerdammer original | 48 |
Cibulka jarní | 27 |
Cibule šalotka | 180 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, červená paprika, trochu strouhanky na obalení
Energetická hodnota celkem: 5431 kJ
Bílkoviny (g): 108,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 776 kJ
Bílkoviny (g): 15.4, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 7.7, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na 10ml oleje zesklovatím 180g cibule a ke konci přidám 14g česneku. Do 500g mletého krůtího masa přidám cibuli s česnekem, jednu namočenou housku (44g), 1 bílek, 27g jarní cibulky, 48g nastrouhaného sýry. Smíchám a tvoříme malé karbánátky na pečící papír. Z dávky mám 21 karbanátků.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.