- Autor: kentuska
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Vejce celá průměr | 165 |
Jablka | 560 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 160 |
Máslo čerstvé | 25 |
Rohlík tukový průměr | 240 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Energetická hodnota celkem: 9567 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 380,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 235,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1595 kJ
Bílkoviny (g): 13.2, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 63.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 39.2, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Klademe kolečka rohlíků namočených zespodu do mléka. Na ně tvarohovou směs (tvaroh, 100g cukru moučka, žloutky, 2 lžíce mléka), pak nastrouhaná jablka. Celé zopakujeme a končíme vrstvou rohlíků. Na půl hodiny zapékáme při 180°C, pak přidáme vyšlehaný sníh z bílků s cukrem (60g moučkového) a dopečeme 5-8 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.