- Autor: Sperlingova
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 220 |
Mouka pšeničná bílá | 200 |
Vejce celá průměr | 165 |
Máslo čerstvé | 125 |
Tvaroh odtučněný průměr | 500 |
Citrony | 50 |
Energetická hodnota celkem: 12905 kJ
Bílkoviny (g): 105,
Tuky (g): 124,
Sacharidy (g): 382,
SAFA (g): 77,
Cukry (g): 241,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 860 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 25.5, SAFA (g): 5.1, Cukry (g): 16.1, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně. 2. Do mouky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky. 3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.